חיפוש

חיפוש עפ"י נושאים:

חיפוש חופשי:

שאלה:

האם מותר לאכול שוקולד תוצרת של נכרים?

תשובה:

שוקולד מריר אמור להיות כשר אם אין בו חומרים כמו E471 - E476. אם מצויים בשוקולד חומרים על סקלה זו אולם מצויין שהם צמחיים אזי מותר לאכול. (כנ"ל לגבי שוקולד חלבי).
אם יש בשוקולד כל מיני מילויים אזי יש להתרחק מזה אלא אם אם הוא מוכר ככשר על ידי גורם מוסמך.

הערה: תשובה זו נמסרה לי בכתב על ידי הרב אורן דובדבני שהנו מומחה בכשרות בחו"ל.

ספר: הרב אורן דובדבני

מקור: הערה: בעניין שוקולד חלבי - כפוף רק למי שאוכל חלב עכו"ם בפיקוח ממשלתי

הלכה למעשה יש להתייעץ עם מורה הוראה

חפשו עוד ב: חוץ לארץ

חזרה לדף הקודם
הרשמה להלכה יומית
שם:
דוא"ל:
שליחה